Recept på Vill du också skapa en bak- eller matblogg?


Dela receptetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Om du älskar att läsa bakbloggar och matbloggar kanske du också borde skapa en bak- eller matblogg. Det är faktiskt inte så svårt som vissa tror. Allt du behöver göra när du har din matblogg uppe är att skriva om det du tycker bäst om, det vill om säga mat och bak, och det är ju bara roligt, eller hur? Om du dessutom gillar att ta fina bilder på dina bakverk och maträtter blir det ju ännu roligare eftersom du då kan lägga upp dem på din matblogg, vilket brukar uppskattas av de flesta som gillar att läsa om mat och bakning.

Nu ska vi på bakrecepten.se visa dig hur du skapar en bak- och/eller matblogg.

Så skapar du en matblogg

1. Fundera på innehållet. Innan du börjar blogga kan det vara bra om du har en tanke bakom bloggen. Ska den bara handla om bakning eller bara om mat eller både och? Ska du ha en nisch, ska den handla om ett visst lands mat (thaimat, italiensk mat osv) eller fokusera på GI-kost, rawfood eller någon annan nisch?

2. Bestäm vad bloggen ska heta. Det är viktigt att du väljer ett namn som passar för bloggen eller så kan du använda dig av ditt eget namn i bloggnamnet, till exempel Stinas matblogg eller liknande.

3. Skaffa ett webbhotell. Om du vill ha en seriös och stabil blogg bör du ha den på ett webbhotell. Ett webbhotell ger dig nämligen ett eget utrymme på nätet där du kan ha din matblogg, och flera andra bloggar och hemsidor också för den delen. Du kan till exempel skaffa ett webbhotell via webbhotells.se som presenterar en mängt riktigt prisvärda webbhotell.
->Gå till webbhotells.se och hitta det billigaste webbhotellet här <-.

4. Skaffa ett domännamn. Ett domännamn, eller domän, är i praktiken samma sak som en webbadress. Den här sajtens domänadress, till exempel, är bakrecepten.se. Det är nu du ska kolla att det bloggnamn du bestämt dig för är ledigt och vi rekommenderar att du använder .se i slutet av ditt domännamn eftersom det är den mesta kända toppdomänen. Det som kallas för toppdomän är det sista tillägget i en webbadress, till exempel .se, .com och .nu. Både .com och .nu funkar också bra, men om de inte är lediga kanske du får fundera ut något nytt domännamn. Domännamnet skaffar du samtidigt som du skaffar ditt webbhotell.

5. Använd WordPress. WordPress är det mest lättanvända bloggprogrammet som trots det är otroligt komplext och anpassningsbart och som gillas av sökmotorer, till exempel av Google, vilket gör det lättare för dig att synas i sökresultaten. Flera webbhotell har en så kallad One-click-installer som gör att du kan installera WordPress direkt på webbhotellet, så välj ett sådant webbhotell om du inte har installerat WordPress själv tidigare.

5. Skapa din matblogg! Nu när du har ett webbhotell, ett domännamn och har installerat WordPress under din domän är det bara att anpassa din blogg så att den kommer att se ut som du vill ha den. Sedan är det bara att börja blogga.

Lycka till!

Relaterade Bakrecept

Bakrecepten
Postades: maj 13, 2014 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

87 kommentarer to “Vill du också skapa en bak- eller matblogg?”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)