Recept på Smultrontårta


Dela receptetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Smultrontårta.

Tillagning av Smultrontårta

Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.
Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.
Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.
Låt svalna och dela därefter i två delar.
Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.
Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.
Strö ut smultronen över tårtan.

Ingredienser till Smultrontårta
Cirka 12 portioner.

– Sockerkaksbotten
– 3 ägg
– 3 dl strösocker
– 6 msk varmt vatten
– 1 ½ tsk bakpulver
– 3 dl vetemjöl
– Vildhallonfyllning
– 3 dl vildhallon
– 2 msk strösocker
– Garnering
– 4 dl grädde
– 2 tsk vaniljsocker
– 2-3 dl smultron

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Tårtor
Postades: mars 25, 2010 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Smultrontårta”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)