Recept på Silltårta
Silltårta är en annorlunda men god desser, perfekt till midsommar, påsk eller jul!
Tillagning av Silltårta
Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter.
Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen.
Vispa grädden hård.
Hacka matjessill och lök samt blanda med vispad grädde och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm gelatinbladen lätt i mikron och rör om tills gelatinet löst sig. När gelatinet svanlat något så vänder du ner det i sillsmeten lite i taget.
Fördela sillsmeten över kavringen i formen.
Ställ silltårtan i frysen över natten eller några timmar.
Ta gärna fram silltårtan en stund innan servering.
Garnera med hackad dill och rädisor. Servera silltårtan på buffe eller som förrätt – skär eveventuellt upp tårtbitar och servera tillsammans med andra sillar, färskpotatis, knäckebröd och dryck.
Ingredienser till Silltårta:
Cirka 8 portioner.
* 6 – 8 skivor kavring
* Cirka 350 g matjessill
* 1 dl hackad dill (30 g fryst)
* 0,5 gul lök
* 6 dl vispgrädde
* 3 blad gelatin
* 4 msk citronsaft
* Salt och vitpeppar
* Hackad dill och rädisor till garnering
Recept från http://receptfavoriter.se
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.
tittar in o önskar dej en glad midsommar:)
the perfect college essay buy homework assignments cheap grammar help
Discount Cialis 24 Hour Shipment obsery best price for generic cialis GitFotteMoke Kamagra Oral Jelly Mit Alkohol