Recept på Saffransbullar med mandelmassa
Här är ett recept på jättegoda och saftiga saffransbullar med mandelmassa (ca 40 st).
Tillagning av saffransbullar
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt.
- Finfördela jästen i en stor bunke och häll degvätskan över. Tillsätt saffran.
- Tillsätt Kesella, vit sirap, ägg, salt och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg (eller kör i matberedare). Strö över lite mjöl.
- Låt degen jäsa i 40 minuter.
- Arbeta den jästa degen på mjölad bänk. Dela i fyra delar och kavla ut rätt tunnt.
- Bred på rumsvarmt smör. Strö på rikligt med riven mandelmassa. Strö sedan på russin.
- Rulla ihop och skär ca 3 cm tjocka skivor. Lägg bitarna i pappersformar och låt jäsa ca 30 min. Pensla med ägg och strö på hackad mandel och pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen, 250 grader C, ca 6-7 minuter.
Ingredienser till saffransbullar
- 150 g smör (till deg)
- 100 g smör (till fyllning)
- 5 dl mjölk
- 2 kuvert saffran
- 50 g kronjäst för söta degar
- 1/2 burk kesella (125 g)
- 1,5 dl vit sirap
- 1 ägg (till deg)
- 1 ägg (till pensling)
- 1/2 tsk salt
- 19-20 dl vetemjöl (ca 1 100 g)
- 200 g mandelmassa
- 4 dl russin
- I dl hackad mandel
- 1 dl pärlsocker
- 40-50 pappersformar
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.
Det låter väldigt gott med mandelmassa i.
Wow, vilka vackra bullar det blev – och så goda! Rekommenderar verkligen detta recept på saffransbullar.
Vilken inspirerande blogg du har. Blir sugen på att testa flera av recepten 🙂 Jag har också precis startat en matblogg- och bakblogg, kolla gärna in den om du känner för det.
//Stephanie
Article writing is also a excitement, if you be familiar with after that you can write or else it is complex to write. Roselin Carey Kahaleel
Доставка алкоголя якутск