Recept på Wienernougat


Dela receptetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Wienernougat, personliga favoritgodiset. Skall förvaras skyld.


Tillagning av Wienernougat

1. Sätt ugen på 175 grader.
2. Rosta mandelflagorna gyllenbruna. Tar 5-10 minuter.
3. Smält choklad och nougat i vattenbad (en tallrik som satts som lock på en kokande kastrull).
4. Blanda mandelflagor och choklad och nougaten.
5. Häll upp i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
6. Skär i önskad storlek.

Ingredienser till Wienernougat

Cirka 30 portioner.

* 250 g nougat
* 125 g mörk choklad (max 70%)
* 100 g flagnad mandel

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Godis - Sötsaker
Postades: september 6, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Wienernougat”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)