Recept på Tekakor


Dela receptetfacebook Tekakor0twitter Tekakor0email Tekakor

Vanliga tekakor, går bra att frysa.


Tillagning av Tekakor

1. Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
2. Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.
4. Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.
5. Låt jäsa i 5 minuter.
6. Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.
7. Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jäsa i 30-40 minuter.
9. Sätt ugnen på 250 grader.
10. Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.
11. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Ingredienser till Tekakor

Cirka 20 portioner.

* 50 g jäst
* 5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
* 3 msk honung
* 1 äggula
* 13-14 dl vetemjöl special
* 200 g rumsvarmt smör
* 1 tsk salt

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: augusti 15, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Tekakor”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)