Recept på Mozartkulor
Vanligt vid jul med mozartkulor, men varför skulle inte mozartkulor fungera året runt? 😉
Tillagning av Mozartkulor
1. Kavla ut mandelmassan.
2. Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor.
3. Smält chokladen i microvågsugn.
4. Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till.
5. Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast med hjälp av gafflar).
6. Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.
7. Förvara kallt. Håller i minst en vecka.
Ingredienser till Mozartkulor
Cirka 25 portioner.
* 200 g mandelmassa
* 100 g Odense-nougat
* 100 g mörk blockchoklad
Recept från http://receptcentralen.se
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.