Recept på Kärleksmums – Chokladrutor


Dela receptetfacebook Kärleksmums   Chokladrutor0twitter Kärleksmums   Chokladrutor0email Kärleksmums   Chokladrutor

Svensk, klassisk kaka med kaffeglasyr som även kallas snoddas, fiffirutor, chokladrutor, kramforskaka eller Björkökaka.


Tillagning av Kärleksmums (Chokladrutor)

1. Botten: Vispa ägg och socker poröst.
2. Smält smöret och blanda i.
3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten.
4. Rör i mjölken.
5. Glasyr: Smält smöret.
6. Blanda i kaffet och låt blandningen svalna.
7. Blanda i de torra ingredienserna och rör om ordentligt till en jämn smet.
8. Sätt ugnen på 175 grader.
9. Klä en långpanna (c:a 30×40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna.
10. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i c:a 20 minuter.
11. Låt kakan svalna.
12. Bred på glasyren och skär kakan i lagom stora rutor.
13. Strö över kokosflingor.

Ingredienser till Kärleksmums (Chokladrutor)

Cirka 24 portioner.

* Botten
* 300 g smör
* 4 ägg
* 6 dl strösocker
* 3 dl mjölk
* 9 dl vetemjöl
* 5 tsk bakpulver
* 2 tsk vaniljsocker
* 4 msk kakao
* Glasyr
* 120 g smör
* 8 msk kallt, starkt kaffe
* 7 dl florsocker
* 2 msk kakao
* 1 msk vaniljsocker
* Glarnering
* kokosflingor

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Kakrecept

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Kärleksmums – Chokladrutor”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)