Recept på Fransk chokladtårta


Dela receptetfacebook Fransk chokladtårta0twitter Fransk chokladtårta0email Fransk chokladtårta

Svår att få perfekt, men extremt god i alla fall!


Tillagning av Fransk chokladtårta

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Separera äggulor och äggvitor.
3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta bort kastrullen får värmen och låt blockchokladen smälta i smöret.
4. Tillsätt socker, mjöl och äggulor och rör om kraftigt.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
6. Smörj och bröa en tårtform med löstagbar kant. Häll i smeten.
7. Grädda tårtan i nederdelen av ugnen 20-25 minuter.
8. Låt tårtan svalna. Dekorera gärna med spritsad vispgrädde.

Ingredienser till Fransk chokladtårta

Cirka 12 portioner.

* 175 g smör
* 200 g mörk blockchoklad delad i bitar
* 2 dl strösocker
* 3 ägg
* 1 ½ dl vetemjöl

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Tårtor
Postades: augusti 17, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)