Recept på Kokoskaka – Cocoskaka


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

God och saftig kokoskaka. Kokoskaka  passar bra till frukt eller glass.


Tillagning av Kokoskaka

Värm ugnen till 175 grader.
Smörj en sockerkaksform och täck med ströbröd eller grahamsmjöl.
Rör samman cocosmjölk och socker. Vispa i äggen. Blanda mjöler, bakpulver och 1 dl cocosflingor i en bunke och rör ner i smeten.
Slå i formen och baka av i 175 grader i 50-60 minuter. Känn med en sticka när kakan stannat.
Stjälp upp den varma kakan på galler och täck ytan med grovhackad choklad. När chokladen smält penslar eller brer du ut den och dekorerar genom att strössla på 1/2 dl cocosflingor.
Kakan smakar bra ljummen, men vinner i smak om den vilar i kyl över natten. Servera i tunna skivor.

Ingredienser till Kokoskaka

* 2 dl cocosmjölk (17%)
* 2 1/2 dl rårörssocker
* 3 ägg
* 1 tsk bakpulver
* 1,5 dl grahamsmjöl
* 2 dl vetemjöl
* 1 1/2 dl cocosflingor
* 75 gram blockhoklad

Recept från http://efterratter.se

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: september 18, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)