Recept på Churros


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Ett fräscht recept på Churros som härstammar från Spanien.


Tillagning av Churros

1. Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning.
2. När det börjar koka tas kastrullen från värmen.
3. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet.
4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i ungefär 30 sekunder tills det bildas en deg som släpper lätt från botten.
5. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min.
6. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbar.
7. Värm oljan i en kastrull till 180 grader. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll.
8. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av.
9. Strö över florsocker.

Ingredienser till Churros

Cirka 6 portioner.

* 2 ½ dl vatten
* 125 g smör i tärningar
* 1 krm salt
* 1 msk socker
* 2 dl vetemjöl
* 4 ägg
* florsocker

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Godis - Sötsaker
Postades: september 6, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Churros”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)