Recept på Chokladtryfflar med kardemumma


Dela receptetfacebook Chokladtryfflar med kardemumma0twitter Chokladtryfflar med kardemumma0email Chokladtryfflar med kardemumma

Chokladtryffel med kardemumma.


Tillagning av Chokladtryfflar med kardemumma

1. Smält chokladen i vattenbad och blanda med vispgrädde, smör och kardemumma. Ställ kallt i 20-30 minuter tills smeten är halvstelnad.
2. Spitsa ut 20 kulor på en tallrik och ställ i frysen 5-10 minuter.
3. Smält blockchokladen i vattenbad.
4. Ta ut kulorna ur frysen och doppa dem i den smälta blockchokladen och ställ dem på ett fat bestrött med kakao.
5. Ställ i fatet i frysen ca 5 minuter.
6. Ta ut tryfflarna och rullar runt dem i kakaon. Servera rumsvarma.


Ingredienser till Chokladtryfflar med kardemumma

Cirka 20 portioner.

* 250 g mörk blockchoklad
* 1 ½ dl vispgrädde
* 1 msk smör
* 2 msk kardemumma
* Överdrag
* 250 g blockchoklad
* 100 g kakao

Recept från http://receptcentralen.se

Chokladtryfflar med kardemumma

Relaterade Bakrecept

Godis - Sötsaker
Postades: september 6, 2009 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Chokladtryfflar med kardemumma”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)