Recept på Arabiskt bröd


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Ett arabiskt bröd som har en ny unik smak. Brödet kan serveras till mat eller med mat.


Tillagning av Arabiskt bröd

1. Smula ned jästen i en bunke.
2. Tillsätt vatten, yoghurt, salt, honung och olivolja.
3. Rör så att allt löser sig.
4. Tillsätt nästan allt vetemjöl och arbeta kraftigt till en smidig deg.
5. Forma runda bullar à 90 g och låt dem jäsa i minst 45 minuter under bakduk.
6. Tryck ut till rundlar stora så att det får plats 6 stycken per plåt.
7. Låt jäsa i 45 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Grädda bröden strax över mitten i ugnen i 8-10 minuter tills de jäst upp och fått fin färg.
10. Ta ut ur ugnen och spruta med vatten.
11. Låt svalna under bakduk.

Ingredienser till Arabiskt bröd

Cirka 14 portioner.

* 25 g jäst
* 4 dl vatten
* 1 dl turkisk yoghurt
* 2 tsk salt
* 1 msk honung
* 1 msk olivolja
* 13-14 dl vetemjöl

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: september 12, 2009 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Arabiskt bröd”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)