Recept på Klassisk Pepparkaka
Klassiska men även extra smakrika pepparkakor där kryddorna får möjlighet att svälla ut i en varm lag. Pepparkaka är ett måste till jul! Om du vill testa ännu mer smakrika pepparkakor så bör du kolla på ”riktiga pepparkakor med peppar”.
Bild från emmasfoto.blogg.se
3 dl socker
0,5 dl sirap
1 dl vatten
1. Koka upp de tre ovan nämnda ingredienser i en kastrull.
200 g smör/margarin
1 msk malda pomeransskal
1-2 msk malen kanel
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda kryddnejlikor
2 tsk mald kardemumma
2. Under tiden sockerlagen kokar upp: Häll smör och kryddor i en stor skål. När sockerlagen kokt upp – häll denna försiktigt över margarinet & kryddorna. Rör runt så att allt margarinet löser sig. Låt sedan blandningen svalna ordentligt.
2 tsk bikarbonat
ca 1 liter mjöl
3. Blanda mjöl och bikarbonat. Rör sedan i mjölblandningen i den svala kryddlagen.
4. Låt degen vila i kylen till nästa dag. Baka ut.
5. Grädda 200-225 grader i 5-8 minuter. Kolla kakorna noga – de bränns väldigt lätt!
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.
Det här receptet blev mycket bättre än det andra jag prova från recept.se. Med det här receptet på pepparkakor så blev dem inte så mjuka, men inte för hårda heller, utan helt lagom. Pepparkakor, mitt favorit julgodis!