Recept på Pavlovatårta
Pavlovatårta.
Bild från receptcentralen.se
Tillagning av Pavlovatårta
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Rita upp en cirkel med 26 cm diameter på bakplåtspapper.
3. Vispa äggvitorna till fast skum. Droppa ner vinägern under vispning. Blanda sockret med majsstärkelse och vaniljsocker och tillsätt lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast och blank maräng.
4. Klicka ut marängen på bakplåtspappret till en ca 26 cm rund botten.
5. Sätt in plåten på andra falsen nerifrån och sänk samtidigt ugnsvärmen till 100 grader. Grädda ca 1 timme och 20 minuter.
6. Låt marängen svalna på galler. Dra av pappret, om det fastnar kan marängen sättas in ett tag i frysen så lossar pappret lätt.
7. Vispa grädden. Halvera, klyfta och skala mangon. Lägg klyftorna på tårtan. Halvera och gröp ur passionsfrukterna över tårtan. Strö över hallon.
Ingredienser till Pavlovatårta
Cirka 12 portioner.
* Maräng
* 6 äggvitor
* 2 tsk vitvinsvinäger
* 4 dl strösocker
* 2 tsk maizena majsstärkelse
* 2 tsk vaniljsocker
* Fyllning
* 4 dl visp- eller mellangrädde
* 1 mango
* 2-3 passionsfrukter
* 100 g hallon
Recept från http://receptcentralen.se
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.