Recept på Lussemuffins
Lussemuffins är gott då man vill ha lite variation till andra lusse-bakverk. Ett tips är att ta halva degen till lussemuffins och halva till lussekatter.
Bild från jultider.blogspot.com
Tillagning av Lussemuffins
1. Forma degen till släta bullar.
2. Lägg dem i stora muffinsformar eller smorda muffinsplåtar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
3. Låt jäsa 20-30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250ºC.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln.
6. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Ingredienser till Lussemuffins
jäst gärna för söta degar 50g
smör/margarin 100g
mjök 5dl
kesella, gärna kesella lätt 250ml
saffran 1g
sirap, gärna baksirap 1,5 dl
salt 0.5 tsk
Kungsörnen Kärnvetemjöl, ca (1.7 liter) 1kg
Garnering till receptet
mandel, flagad 4msk
Fyllning till receptet
rumstempererat smör 4msk
mandelmassa, riven 100g
Receptet är från http://tasteline.com
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.
ett liknande recept bakade jag på lucia här om dagen – var ganska populärt så att säga, st. lucia är viktigt och då krävs det goda bakverk
rekommenderas starkt