Recept på Lingonbröd – julbrödet


Dela receptetfacebook Lingonbröd   julbrödet0twitter Lingonbröd   julbrödet0email Lingonbröd   julbrödet

Lingonbröd, ett typiskt julbröd.

1423683409 c6efaeed21 Lingonbröd   julbrödet

Bild från astanet.se

Ingredienser till Lingonbröd

2 limpor

50 g jäst
3 dl vatten
1/2 dl honung
2 tsk salt
1 dl lingon, färska eller frysta som tinat
2 dl rågsikt
4 dl grovt rågmjöl
2-3 dl vetemjöl

Tillagning av Lingonbröd

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på det och rör om tills det löst sig.
Tillsätt honung, salt, lingon och rör om. Blanda i mjölsorterna. Arbeta degen fem minuter, den ska vara lös och behöver inte bli helt smidig.
Häll degen på en smord plåt och låt bröden jäsa under handduk i cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda på nedre falsen i ugnen i ungefär 1 timme. När bröden låter ihåliga när man knackar på botten är de klara.
Låt dem kallna inlindade i handdukar så blir de mjuka.

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: november 21, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Lingonbröd – julbrödet”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)