Recept på Källarfrallor
Ett gott brödrecept. Det tar dock 2 dygn att göra – därav ”källar”frallor.
Bild från veteran.se
Tillagning av Källarfrallor
Dag 1
1. Smula jästen i en rymlig bunke. Rör ut den i hälften av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet, salt, havregryn och mjöl. Rör till en mycket lös deg.
2. Plasta in bunken och ställ den i kylskåp över natten. Nästa morgon har degen jäst ungefär till det dubbla.
Dag 2
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Använd en muffinsplåt eller klicka ut degen på bakplåtspapper. Grädda i cirka 20 minuter tills frallorna börjar få färg. Bullarna är godast nybakade men går också mycket bra att frysa.
Ingredienser till Källarfrallor
Cirka 12 styck.
¼ pkt jäst (12 g)
5 dl kallt vatten
1-2 tsk salt
2 dl havregryn, gärna med fibrer
6 dl vetemjöl
Recept från http://veteran.se
Relaterade Bakrecept
Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.