Recept på Hamburgerbröd


Dela receptetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Det är lätt att göra egna hamburgerbröd, dessutom nyttigare än de man köper i affären.

Bild från receptcentralen.se

Tillagning av Hamburgerbröd

Smält smör, häll på mjölken och värm allt fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av degspadet och rör ut det med jästen.
Häll på resten av degspadet, saltet, strösockret och nästan allt vetemjölet.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den.
Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar.
Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den.
Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min.
Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna under bakduk.

Ingredienser till Hamburgerbröd

Cirka 10 portioner.

* 25 g jäst
* 25 g smör
* 2,5 dl mjölk
* 0,5 tsk salt
* 1 tsk strösocker
* 7 dl vetemjöl
* sesamfrön

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd, Bullar
Postades: september 14, 2010 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

10 kommentarer to “Hamburgerbröd”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)