Recept på Danskt rågbröd


Dela receptetShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Danskt rågbröd.

Ingredienser till Danskt rågbröd:
150 gram jäst
2 flaskor (à 33 cl) mörkt lättöl
3 dl kallt vatten
1/2 dl ättikssprit
1 dl sirap
3 tsk salt
1,8 liter grovt rågmjöl
1 1/2 dl potatismjöl
ca 9 dl vetemjöl

Tillagning av Danskt rågbröd:
Smula ner jästen i en bunke. Häll i ölet och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt vatten, ättiksprit, sirap, salt, råg- och potatismjöl och hälften av vetemjölet. Låt degen jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta i resten av vetemjölet. Forma degen till tre släta sprickfria limpor. Lägg dem i smorda bakformar ca 1,5 liter
Jäs brödet ca 1 timme. Nagga dem lätt med en gaffel.
Grädda bröden i 250 graders ugnsvärme i 15 minuter. Sänk därefter värmen till 175 grader och grädda ytterligare 45 minuter. Låt bröden svalna inlindade i bakduk.
Recept från http://baksida.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: oktober 13, 2009 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Danskt rågbröd”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)