Recept på Croissant


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Croissant är ett franskt bröd med smör i.

Tillagning av Croissanter

1. Värm vattnet och mjölken fingervarm.
2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med vätskan.
3. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
4. Lägg degen i en platslåda med lock och låt jäsa i ca 2 timmar.
5. Slå ihop degen och lägg tillbaka i plastlådan. Låt jäsa i kylskåp över natten.
6. Tag upp den ojästa degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en tunn kaka, ca 40 x 70 cm.
7. Skär det kalla smöret i tunna skivor med osthyvel. Lägg dem på halva degen och vik över den andra halvan. Kavla ut degen igen och vik den så att det blir 3 deglager. Kavla och vik ca 20 gånger till.
8. Dela degen i 2 delar och forma dem till bullar. Kavla ut dem till tunna runda kakor, ungefär 30 cm i diameter. Skär varje kaka tvärsöver till 8 trekanter. Rulla ihop dem mot spetsen. Tänj lite i degen så att snibben kommer på undersidan. Lägg croissanterna på en plåt med bakplåtspapper.
9. Jäs under bakduk ca 60 minuter. Värm ugnen till 230°C.
10. Pensla croissanterna försiktigt med uppvispat ägg. Baka dem gyllenbruna i mitten av ugnen ca 15 min.
11. Låt croissanterna svalna på galler utan bakduk.

Ingredienser till Croissanter

Cirka 16 portioner.

* 1 dl vatten
* 1,5 dl mjölk
* 30 g jäst
* 1 tsk salt
* 8 dl vetemjöl special
* 0,5 dl socker
* 200 g smör
* ägg

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: oktober 8, 2009 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

5 kommentarer to “Croissant”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)