Recept på Vit kladdkaka


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Brun kladdkaka är gott, men vill man ha det ännu sötare så ska man köra på kladdkaka med vit choklad. Bär och frukt är ett gott tillbehör. Funkar toppen till kaffe!

Bild från matorama.se

Tillagning av Vit kladdkaka

Sätt ugnen på 175°.
Hacka chokladen.
Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad, konjak och mjöl.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 min.
Låt kakan kallna och ställ i kylen.

Såhär gör du glasyren

Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
Sikta över florsocker.

Ingredienser till Vit kladdkaka

250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde

florsocker

Kladdkaka fungerar bra som efterrätt till lasagne, lasagne med bolognese, vegetarisk lasagne eller bacon-lasagne. Lasagne recept.

Men glöm inte att vit kladdkaka innehåller mycket choklad. Av choklad får du acne. Om du får besvär med acne pga du är riktigt förtjust i choklad så rekommenderar jag Acnicyl, en simpel men fungerande acne behandling.

Relaterade Bakrecept

Kakrecept

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

9 kommentarer to “Vit kladdkaka”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)