Recept på Vetebullar med plommon


Dela receptetfacebook Vetebullar med plommon0twitter Vetebullar med plommon0email Vetebullar med plommon

Vetebullar med plommon.

38 09 73 02 small d1db43730d384a09b91f69cfdb4d885d  b200h200u Vetebullar med plommon

Bild från hemmetsjournal.se

Tillagning av Vetebullar med plommon

Smula jästen och rör ut med det ljumma degspadet (mjölk+fett).
Tillsätt kesellan, sötningsmedel, salt och ca 12 dl av mjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunken, i ca 40 minuter.
Tillsätt mer mjöl i omgångar och arbeta ihop degen efter jäsningen. Använd inte mer mjöl än nödvändigt så att du kan forma bullarna.
Forma degen till en längd och dela upp i fyra delar. Dela varje del i åtta bitar. Rulla släta bullar och placera dem på en plåt.
Skär plommonen i åtta klyftor vardera och tryck ned en klyfta i varje bulle. Låt jäsa på plåten i 25–30 minuter.
Grädda bullarna direkt på mittfalsen i ca 10 minuter. Bullarna kan frysas.

Ingredienser till Vetebullar med plommon
Cirka 32 st.

Ugnen ska vara på 250 grader.

50 g jäst (1 pkt jäst)
5 dl lättmjölk
1/2 dl flytande fett
2 dl mager kesella (1% fett), i vikt 200 g
1 dl sötningsmedel strö- eller rörsocker strö-
1/2 tsk salt
14 1/2–15 dl vetemjöl
4 fasta plommon

Relaterade Bakrecept

Bullar
Postades: januari 17, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)