Recept på Surdegsbröd


Dela receptetfacebook Surdegsbröd4twitter Surdegsbröd0email Surdegsbröd

Ett surdegsbröd som är mycket lätt att baka samt ett mycket gott surdegsbröd recept.

surdegsbrod Surdegsbröd

Bild från blogg.mittval.se

Tillagning av Surdegsbröd

1. Surdeg: Blanda alla ingredienser till surdegen och täck med plastfilm. Ställ i kylskåp över natten eller några timmar i rumstemperatur.
2. Bröd: Blanda surdegen med vatten, salt, honung och olja. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl och dinkelsikt och blanda till en jämn och fin deg.
3. Låt jäsa övertäckt i bunken 1 timme.
4. Forma degen till två limpor, låt dem jäsa på en plåt c:a 45 minuter.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Pensla bröden med kallt vatten, grädda längst ner i ugnen c:a 45 minuter.

Ingredienser till Surdegsbröd

Cirka 2 portioner.

* Surdeg
* 1 pkt jäst
* 3 dl vatten
* 1 dl grovt rågmjöl
* 1 dl grahamsmjöl
* 1 dl dinkelsikt
* Bröd
* 5 dl vatten
* 1 msk salt
* 1 msk flytande honung
* 2 msk olivolja
* 2 dl dinkelsikt
* 3 dl rågsikt
* 2 dl grahamsmjöl
* 7 dl vetemjöl

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: december 2, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Surdegsbröd”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)