Recept på Smultrontårta


Dela receptetfacebook Smultrontårta0twitter Smultrontårta0email Smultrontårta

Smultrontårta.

smultrontarta Smultrontårta

Tillagning av Smultrontårta

Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker poröst. Tillsätt vattnet under vispning.
Blanda bakpulver och vetemjöl. Tillsätt detta till äggsmeten under omrörning.
Häll smeten i en välsmord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kontrollera med en sticka så att den är genombakad.
Låt svalna och dela därefter i två delar.
Vildhallonfyllning: Blanda vildhallon och strösocker. Bre ut fyllningen mellan de två sockerkaksbottenhalvorna.
Garnering: Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
Bred ut vaniljgrädden över hela tårtan.
Strö ut smultronen över tårtan.

Ingredienser till Smultrontårta
Cirka 12 portioner.

– Sockerkaksbotten
– 3 ägg
– 3 dl strösocker
– 6 msk varmt vatten
– 1 ½ tsk bakpulver
– 3 dl vetemjöl
– Vildhallonfyllning
– 3 dl vildhallon
– 2 msk strösocker
– Garnering
– 4 dl grädde
– 2 tsk vaniljsocker
– 2-3 dl smultron

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Tårtor
Postades: mars 25, 2010 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Smultrontårta”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)