Recept på Silltårta


Dela receptetfacebook Silltårta0twitter Silltårta0email Silltårta

Silltårta är en annorlunda men god desser, perfekt till midsommar, påsk eller jul!

Sillt%C3%A5rta Silltårta

Tillagning av Silltårta

Blötlägg gelatinblad i en dl vatten samt citronsaft i 5 minuter.
Lägg kavring i botten på en form. Skär till så att de täcker. Du kan också mixa kavringen till smulor och packa i botten på formen.
Vispa grädden hård.
Hacka matjessill och lök samt blanda med vispad grädde och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
Värm gelatinbladen lätt i mikron och rör om tills gelatinet löst sig. När gelatinet svanlat något så vänder du ner det i sillsmeten lite i taget.
Fördela sillsmeten över kavringen i formen.
Ställ silltårtan i frysen över natten eller några timmar.
Ta gärna fram silltårtan en stund innan servering.
Garnera med hackad dill och rädisor. Servera silltårtan på buffe eller som förrätt – skär eveventuellt upp tårtbitar och servera tillsammans med andra sillar, färskpotatis, knäckebröd och dryck.

Ingredienser till Silltårta:
Cirka 8 portioner.

* 6 – 8 skivor kavring
* Cirka 350 g matjessill
* 1 dl hackad dill (30 g fryst)
* 0,5 gul lök
* 6 dl vispgrädde
* 3 blad gelatin
* 4 msk citronsaft
* Salt och vitpeppar
* Hackad dill och rädisor till garnering

Recept från http://receptfavoriter.se

Relaterade Bakrecept

Övriga Bakverk, Tårtor
Postades: juni 21, 2010 - Tags: , , , , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Silltårta”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)