Recept på Saffransbullar med mandelmassa


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Här är ett recept på jättegoda och saftiga saffransbullar med mandelmassa (ca 40 st).

Tillagning av saffransbullar

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt.
  2. Finfördela jästen i en stor bunke och häll degvätskan över. Tillsätt saffran.
  3. Tillsätt Kesella, vit sirap, ägg, salt och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg (eller kör i matberedare). Strö över lite mjöl.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Arbeta den jästa degen på mjölad bänk. Dela i fyra delar och kavla ut rätt tunnt.
  6. Bred på rumsvarmt smör. Strö på rikligt med riven mandelmassa. Strö sedan på russin.
  7. Rulla ihop och skär ca 3 cm tjocka skivor. Lägg bitarna i pappersformar och låt jäsa ca 30 min. Pensla med ägg och strö på hackad mandel och pärlsocker.
  8. Grädda mitt i ugnen, 250 grader C, ca 6-7 minuter.

Ingredienser till saffransbullar

Relaterade Bakrecept

Julmat & Julgodis
Postades: december 5, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Saffransbullar med mandelmassa”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)