Recept på Västerbottenpaj


Dela receptetfacebook Västerbottenpaj0twitter Västerbottenpaj0email Västerbottenpaj

Finns inget bättre än en god hemlagad västerbottenpaj! Här har du ett fint recept.


Tillagning av Västerbottenpaj

1. Sätt ugnen på 175 grader. Tärna fettet och fördela med mjölet. Häll i vattnet och ättikan och knåda hastigt till en smidig deg. Kavla ut den i en pajform (30 centimeter i diameter) och ställ kallt ett tag.
2. Skiva löken tunt och fräs den i smör. Vispa ihop mjölken, äggulorna och grädden och tillsätt salt, peppar och eventuellt muskot. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
3. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 200 grader. Sprid ut löken i botten och strö sedan över den rivna osten. Häll över äggstanningen och grädda till sist pajen i 35 minuter.

Ingredienser till Västerbottenpaj

140 140 g smör eller margarin
2 2 dl mjöl
1 1 msk vatten
1 1 tsk ättika
1 1 st gul lök
1 1 msk smör att fräsa i
200 200 g riven västerbottenost
4 4 st äggulor
2 2 dl mjölk
2 2 dl grädde
salt
peppar
muskot

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: augusti 18, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Västerbottenpaj”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)