Recept på Tigerkaka med saffran och russin


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Tigerkaka med saffran och russin

En aning annorlunda tigerkaka, men god!


Tillagning av Tigerkaka med saffran och russin

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en avlång brödform.
3. Smält smöret och låt det svalna.
4. Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och russin i en skål.
5. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfilen och smöret. Blanda ner mjölblandningen.
6. Dela smeten i 2 skålar. Rör ner kakao i den ena och stött saffran, utrört i lite vatten, i den andra.
7. Varva de båda smetarna i formen. Dra med en gaffel genom smeten.
8. Grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.

Ingredienser till Tigerkaka med saffran och russin

Cirka 12 portioner.
* 125 g smör
* 5 dl vetemjöl
* 1 tsk bikarbonat
* 1 tsk bakpulver
* ½ dl russin
* 2 ägg
* 2 ½ dl strösocker
* 2 ½ dl gräddfil
* 1 msk kakao
* ½ pkt saffran

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: augusti 15, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)