Recept på Schwarzwaldtårta


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Denna tårta har sitt ursprung från Tyskland. Det går bra att förbereda bottnarna någon dag i förväg.


Tillagning av Scwarzwaldtårta

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalet börjar lossna något
3. Ta bort skalet från hasselnötterna (det går även bra att ha kvar skalet om man har tidsbrist)
4. Mixa eller mal hasselnötterna fint
5. Vispa äggvitorna tills skummet är fast. Tillsätt florsocker och vispa ytterligare en minut. Blanda försiktigt ned hasselnötterna i smeten.
6. Rita runda tre rundlar på bakplåtspapper. Smält matfett och pensla rundlarna.
7. Bred ut smeten så att rundlarna täcks av ett fint lager bottensmet.
8. Grädda i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna innan du tar bort bakplåtspappret.
9. Fyllning: Vispa vispgrädden tillsammans med vaniljsocker och äggvita.
10. Dekoration: Smält chokladen t.ex. i en mikrovågsugn. Bred ut den på ett bakplåtspapper så tunt som möjligt. Skär i fyrkanter innan den stelnat.
11. Bygg tårtan genom att varva bottnar med fyllningen. Spara c:a hälften av fyllningen för att täcka sidan och toppen. Placera ut chokladbitarna runt kanten och uppe på tårtan. Avsluta med att pudra över kakao.

Ingredienser till Scwarzwaldtårta

Cirka 14 portioner.

* Bottnar
* 3 dl hasselnötskärnor
* 4 äggvitor
* 2 dl florsocker
* Fyllning
* 4 dl vispgrädde
* 1 msk vaniljsocker
* 1 äggvita (kan uteslutas)
* Dekoration
* 125 g mörk choklad
* kakao

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Tårtor
Postades: augusti 29, 2009 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Schwarzwaldtårta”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)