Recept på Plommonpaj


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Plommonpaj.

Tillagning av Plommonpaj

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj, halvera och avlägsna kärnorna ur plommonen.
3. Lägg plommonhalvorna med snittytan nedåt i en smord ugnssäker form.
4. Strö på finhackad syltad ingefära, socker och potatismjöl över plommonen.
5. Blanda socker, vetemjöl och havregryn och tillsätt smöret.
6. Arbeta ihop till en grynig massa och fördela den över plommonen.
7. Sätt in pajen i mitten av ugnen och grädda i c:a 20 minuter tills frukten är mjuk och smuldegen fått en gyllenbrun färg.
8. Servera plommonpajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser till Plommonpaj

Cirka 6 portioner.

* 10-12 plommon
* 1 msk finhackad syltad ingefära
* ¾ dl socker
* 1 msk potatismjöl
* 100 g rumsvarmt smör
* 3 msk socker
* 1 ½ dl vetemjöl
* 1 ½ dl havregryn

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: september 30, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)