Recept på Mozartkulor


Dela receptetfacebook Mozartkulor0twitter Mozartkulor0email Mozartkulor

Vanligt vid jul med mozartkulor, men varför skulle inte mozartkulor fungera året runt? 😉


Tillagning av Mozartkulor

1. Kavla ut mandelmassan.
2. Skär nougaten i kuber och rulla dem till kulor.
3. Smält chokladen i microvågsugn.
4. Klä nougat-kulorna med mandelmassa och runda till.
5. Doppa kulorna i den smälta chokladen (denna procedur går enklast med hjälp av gafflar).
6. Låt kulorna rinna av och lägg dem därefter på ett fat klätt med bakplåtspapper.
7. Förvara kallt. Håller i minst en vecka.

Ingredienser till Mozartkulor

Cirka 25 portioner.

* 200 g mandelmassa
* 100 g Odense-nougat
* 100 g mörk blockchoklad

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Godis - Sötsaker, Julmat & Julgodis
Postades: augusti 15, 2009 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)