Recept på Morotskaka


Dela receptetfacebook Morotskaka0twitter Morotskaka0email Morotskaka

Morotskaka.. så gott! simple smile Morotskaka


Tillagning av Morotskaka

1. Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker.
2. Vispa ihop smör och socker till en luftig smet. Blanda sedan i äggen och de torra varorna, när detta är väl blandat rör du ned de rivna morötterna.
3. Smörj och bröa ett bakplåtspapper i en ugnsplåt. Häll i smeten och grädda i 175 grader, 25-30 minuter. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
4. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och låt den svalna.

Ostkräm: Vispa alla ingredienser till en ”fluffig” smet. Bred sedan ut ostkrämen på den väl avsvalnade kakan. Låt den färdiga kakan stå i kylen en halvtimme innan du skär upp den, ät och njut.


Ingredienser till Morotskaka

Cirka 12 portioner

2 ägg
50 gr smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
3 dl finrivna morötter
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

75 gr smör
3 dl florsocker
100 gr philadelphiaost
1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad limesaft

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: september 20, 2009 - Tags:

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)