Recept på Kexchokladkaka


Dela receptetfacebook Kexchokladkaka0twitter Kexchokladkaka0email Kexchokladkaka

Kexchokladkaka

Tillagning av Kexchokladkaka

Gör så här: Smält kokosfett över svag värme. Ställ sedan att svalna.
Vispa ägg och socker poröst och smaka av blandningen med kakaon.
Rör ned äggblandningen i det avsvalnade kokosfettet – lite i taget.
Var noga med att fettet svalnat, annars skär sig massan och blir omöjlig att hantera.
Klä en avlång kakform med smörpapper.
Häll i en bottenskyla av kakaoblandningen, täck med kex och varva sedan choklad och kex tills smeten är slut.
Ställ kakan att stelna i kylskåp över natten. När ni sedan skär upp den får ni vackra randiga skivor.

Ingredienser till Kexchokladkaka

2,5 hg kokosfett
2 hela ägg
3 dl florsocker
4-5 msk kakao
20 kex (typ Mariekex)

Relaterade Bakrecept

Kakrecept
Postades: september 26, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Kexchokladkaka”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)