Recept på Kantarellpaj


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

En krämig kantarellpaj.


Tillagning av Kantarellpaj

1. Pajskal: Finfördela smör och mjöl till en grynig massa.
2. Tillsätt vattnet och arberta ihop till en deg.
3. Låt vila i kylskåp ungefär en timme.
4. Fylling: Hetta upp en stekpanna och tillsätt 2 msk smör.
5. Stek kantarellerna tills de fått fin förg och nästan all vätska förvunnit ur pannan.
6. Pudra över vetemjölet och tillsätt mjölk och grädde.
7. Låt småkoka till en krämig stuvning.
8. Tillsätt hälften av gräslöken och smaka av med kryddorna.
9. Färdigställande: Sätt ugnen på 225 grader.
10. Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den. Picka hål i botten med en gaffel eller liknade.
11. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
12. Häll i fyllningen i pajskalet och strö över osten.
13. Grädda mitt i ugnen c:a 20 minuter.
14. Låt pajen svalna lite och strö över resten av gräslöken.

Ingredienser till Kantarellpaj

Cirka 4 portioner.

* Pajskal
* 125 g smör
* 3 dl vetemjöl
* 2 msk kallt vatten
* Fylling
* lite drygt 1 liter rensade kantareller (dela de största i mindre bitar)
* 2 msk smör
* 2 msk vetemjöl
* 1 dl hackad gräslök
* 1 ½ dl vispgrädde
* 1 ½ dl mjölk
* ½-1 tsk salt
* nymald svartpeppar
* 2-3 dl riven stark grevéost

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: augusti 24, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Kantarellpaj”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)