Recept på Kanelbullar med mandelmassa


Dela receptetfacebook Kanelbullar med mandelmassa0twitter Kanelbullar med mandelmassa0email Kanelbullar med mandelmassa

Goda kanelbullar fyllda med mandelmassa.


Tillagning av Kanelbullar med mandelmassa

1. Smula jästen i skålen till en matberedare.
2. Smält smöret och häll därefter på mjölken och värm fingervarmt.
3. Häll degvätskan på jästen och kör några varv till jästen löst sig.
4. Häll det mesta av mjölet samt sirap, salt och kardemumma i matberedarens skål.
5. Kör matberedaren kraftigt till en blank och smidig deg som släpper skålens kanter.
6. Låt degen jäsa under lock i skålen till dubbel storlek, ca 1 timme.
7. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
8. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
9. Dela degen i två bitar och kvala ut till c:a 35 x 40 cm.
10. Bred ut hälften av fyllningen på varje kaka.
11. Rulla ihop från långsidan.
12. Skär varje rulle i 20 bitar.
13. Ställ bitarna med snittytan uppåt i pappersformar på en plåt.
14. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa c:a 30 minuter.
15. Sätt ugnen på 250 grader.
16. Tryck försiktigt på en bulle. Om degen snabbt höjer sig, är den färdigjäst.
17. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
18. Grädda bullarna mitt i ugnen 7-8 minuter.
19. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Ingredienser till Kanelbullar med mandelmassa

Cirka 40 portioner.

* 50 g jäst för söta degar
* 150 g rumstempererat smör
* 5 dl mjölk
* 1 dl vit sirap
* 1 ½ tsk mald kardemumma
* 1 tsk salt
* 15-16 dl vetemjöl
* Fyllning
* 200 g mandelmassa
* 50 g rumsvarmt smör
* ½ dl strösocker
* 2 msk mald kanel
* Penslig och garnering
* ägg
* pärlsocker

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bullar
Postades: augusti 16, 2009 - Tags: , , , , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)