Recept på Daimcheesecake


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Cheesecake med daim. Mmm..vem älskar inte cheesecake…


Tillagning av Daimcheesecake

1. Botten: Smält smöret.
2. Kör digestivekexen i en matberedare.
3. Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa.
4. Tryck ut massan i en springform.
5. Fyllning:Vispa grädden med vaniljsocker i en skål.
6. Vispa äggvitor till hårt skum i en annan skål.
7. Vispa ägggulor med socker i en stor skål och tillsätt Philadelphiaost.
8. Tillsätt de två första skålarna i den stora skålen. Rör ihop.
9. Krossa eller skär två av daimpaketen i småbitar och rör i smeten.
10. Häll i smeten över digestivebotten.
11. Ställ kakan i frysen minst 5 timmar.
12. Ta ut cheesecaken 15 minuter innan servering.
13. Hacka det sista daimpaketet och strö på.


Ingredienser till Daimcheesecake

Cirka 8 portioner.

* Botten
* 75 g smör
* 14 digestivekex
* Fyllning
* 3 dl vispgrädde
* 1 tsk vaniljsocker
* 3 äggulor
* 2 dl strösocker
* 125 g Philadelphiaost
* 3 äggvitor
* 3 pkt dubbeldaim

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter
Postades: augusti 24, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

7 kommentarer to “Daimcheesecake”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)