Recept på Chokladkaka med espresso mousse


Dela receptetfacebook Chokladkaka med espresso mousse0twitter Chokladkaka med espresso mousse0email Chokladkaka med espresso mousse

Avancerad men god chokladkaka med espressomousse på.

recept chokladkaka med espressomousse stor Chokladkaka med espresso mousse

Bild från receptcentralen.se


Tillagning av
Chokladkaka med espressomousse

1. Chokladkakan: Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en c:a 16×16 cm ugnsäker form.
3. Vispa ägg och socker luftigt.
4. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till.
5. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten.
6. Blanda allt väl.
7. Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.
8. Espressomousse: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader.
9. Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt.
10. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.
11. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp.
12. Lägg tillbaka botten i formen.
13. Spritsa över ett lagger med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.
14. Lägg på tårttoppen.
15. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering.
16. Skär i rutor om 4×4 cm och spritsa på en klick espressomousse.

Ingredienser till Chokladkaka med espressomousse

Cirka 16 portioner.

* Chokladkakan
* 4 ägg
* 25 g strösocker
* 75 g mjöl
* 25 g kakao
* 6 cl kaffelikör
* Espressomousse
* 3 dl vispad grädde
* 4 ägg
* 100 g strösocker
* 10 cl kall espresso

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Kakrecept
Postades: september 10, 2009 - Tags: , , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

15 kommentarer to “Chokladkaka med espresso mousse”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)