Recept på Blåbärspaj


Dela receptetfacebook Blåbärspaj0twitter Blåbärspaj0email Blåbärspaj

Den enklare varianten. En jättegod blåbärspaj!


Tillagning av Blåbärspaj

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Skär smöret i bitar och tillsätt det. Häll i vattnet.
Arbeta snabbt samman degen. Låt den stå i kylskåp ca 15 min eller frysen 5 min.
Tryck ut halva degen i en pajform ca 15-20 cm i diameter.
Grädda den i 175°C i ca 8 min.
Fyll pajskalet med blåbär (går bra med både färska eller otinade frysta eller tinade frysta) och strö över socker.
Resten av degen ska sedan tryckas ut till ett lock som täcker bären. För att göra det enkelt så brukar jag ta lite deg i taget och trycka ut den och sedan pussla ihop så gott det går.
Om man vill göra det ”snyggt” så kan man kavla ut degen mellan två smörpapper och sedan skära några snitt för att ångan ska kunna dunsta.
Grädda pajen i 175°C i ca 20 minuter mitt i ugnen.

Ingredienser till Blåbärspaj

* 2,5 dl vetemjöl
* knappt 1 dl strösocker
* 0,5 tsk bakpulver
* 150 g smör
* 2 msk vatten
* 3 dl (1 pkt, ca 225 g) blåbär, färska eller frysta
* ½ dl strösocker

Recept från http://recepten.se

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: september 13, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Blåbärspaj”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)