Recept på Rabarbersviss


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Rabarbersviss, ett mycket gott tillbehör du kan använda till andra bakrecept.

Tillagning av Rabarbersviss:

Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
Nu är rabarbersåsen klar. Låt svalna. Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.
Vispa grädden.
Varva maränger, glass, grädde och rabarber i glasskålar eller coupe-glas.
Garnera med exempelvis finska pinnar eller glassrån.

Ingredienser till Rabarbersviss:
Cirka 4 portioner sviss.

* Smält rabarber med kanel: 7 dl skalad och skivad rabarber
* 1,5 dl socker
* 1 bit kanel
* Rabarbersviss: en sats kall smält rabarber se ovan
* cirka 16 små maränger
* 8 kulor vaniljglass
* 2 dl grädde
* Finska pinnar eller glassrån att garnera med

Recept från http://receptfavoriter.se

Relaterade Bakrecept

Godis - Sötsaker, Övriga Bakverk
Postades: juni 9, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

5 kommentarer to “Rabarbersviss”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)