Recept på Päronpaj


Dela receptetfacebook Päronpaj0twitter Päronpaj0email Päronpaj

Vanlig päronpaj gjord av konserverade päron som har en saftig smak. Serveras gärna med lite glass till. Toppen till kaffe!

recept 168373 size2 Päronpaj

Tillagning av Päronpaj

Sätt ugnen 175 grader.
Kakmix = Mix för sockerkaka med citronsmak. Konserverade päronhalvor = En burk på 825 gram varav 465 gram är päron.
Ta fram en pajform. Öppna päronburken plocka upp (spara vätskan) och lägg de konserverade päronen i formen. Dela dem eventuellt lite.
Häll över ca. 1 1/2-2 dl vätska från päronburken.
Strö över kakmixen. Ta en sked och rör LITE runt päronen så att det blandas lite ,vätska och kakmix men bara lite grand.
Ta kylskåpskallt smör, mängden är inte så noga. Skär skivor med osthyveln och täck med ett lager över hela pajen.
Grädda i ugnen ca. 25-30 minuter, tills den ser färdig ut.
Servera med vanlijglass eller vaniljvisp.

Ingredienser till Päronpaj
Cirka 8 portioner.

1 paket     kakmix citron
1 burk     konserverade päronhalvor
75 gram     smör

Relaterade Bakrecept

Paj
Postades: januari 9, 2010 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Päronpaj”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)