Recept på Lussemuffins


Dela receptetfacebook Lussemuffins0twitter Lussemuffins0email Lussemuffins

Lussemuffins är gott då man vill ha lite variation till andra lusse-bakverk. Ett tips är att ta halva degen till lussemuffins och halva till lussekatter.

 Lussemuffins

Bild från jultider.blogspot.com

Tillagning av Lussemuffins

1.  Forma degen till släta bullar.
2. Lägg dem i stora muffinsformar eller smorda muffinsplåtar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt hål i varje bulle och lägg i fyllningen.
3. Låt jäsa 20-30 minuter.
4. Sätt ugnen på 250ºC.
5. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandeln.
6. Grädda mitt i ugnen, 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Ingredienser till Lussemuffins

jäst gärna för söta degar 50g
smör/margarin 100g
mjök 5dl
kesella, gärna kesella lätt 250ml
saffran 1g
sirap, gärna baksirap 1,5 dl
salt 0.5 tsk
Kungsörnen Kärnvetemjöl, ca (1.7 liter) 1kg

Garnering till receptet
mandel, flagad 4msk
Fyllning till receptet
rumstempererat smör 4msk
mandelmassa, riven 100g

Receptet är från http://tasteline.com

Relaterade Bakrecept

Bullar, Julmat & Julgodis
Postades: december 12, 2009 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Lussemuffins”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)