Recept på Lussebullar med mandelmassa


Dela receptetfacebook Lussebullar med mandelmassa8twitter Lussebullar med mandelmassa0email Lussebullar med mandelmassa

Lussebullar med mandelmassa, själv gillar jag inte det så mycket, men ni kanske tycker det är gott? icon wink Lussebullar med mandelmassa
Här är den klassiska varianten av lussebullar.

168 lussebullar 22260275 Lussebullar med mandelmassa

Bild från cleopatravii.blogg.se

Tillagning av Lussebullar / lussekatter med mandelmassa

Finfördela jästen. Smält smöret, blanda ner mjölk, grädde, sirap, socker och kesella.
Stöt saffran med sockerbiten och blanda ner i vätskan. Värm till 37 grader och häll över jästen.
Riv mandelmassan och blanda ner, tillsätt mjölet och kryddorna och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa 35 minuter. Baka ut till valfri form och låt jäsa 35 minuter. Pensla och grädda.

Ingredienser till Lussebullar / lussekatter med mandelmassa

1 ½ pkt jäst
100 g smör
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 dl vit sirap
½ dl strösocker
250 g kesella lätt
2-3 påsar saffran + en sockerbit
200 g mandelmassa
16-17 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 ägg till pensling
Russin, gärna som fått dra i glögg några timmar

Relaterade Bakrecept

Bullar, Julmat & Julgodis
Postades: december 8, 2009 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Lussebullar med mandelmassa”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)