Recept på Kolapaj


Dela receptetfacebook Kolapaj0twitter Kolapaj0email Kolapaj

Kolapaj är en god tårtpaj med kola. Servera med vispgrädde.

recept kolapaj stor Kolapaj

Bild från receptcentralen.se

Tillagning av Kolapaj

1. Finfördela smör, mjöl, socker och bakpulver i en matberedare.
2. Tillsätt pressad citron och vatten och kör ihop till en deg. Ställ kallt i minst 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och klä en pajform med den.
5. Grädda mitt i ugnen c:a 15 minuter.
6. Låt kallna.
7. Koka upp grädde, strösocker och sirap. Låt koka livligt under omrörning i 10-15 minuter.
8. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ kallt.
9. Servera med lättvispad grädde.

Ingredienser till Kolapaj

Cirka 8 portioner.

* Pajskal
* 100 g rumsvarmt smör
* 2 ½ dl mjöl
* ½ dl strösocker
* ½ tsk bakpulver
* 1 msk färskpressad citron
* 2 msk kallt vatten
* Kolafyllning
* 2 dl grädde
* 1 ½ dl strösocker
* 2 dl ljus baksirap

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Paj, Tårtor
Postades: februari 16, 2010 - Tags: , , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Kolapaj”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)