Recept på Kokosmums


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Mumsbitar.. En sån här gräddbulle går alltid ner! Glöm inte att förvara dem svalt.

Bild från recepten.se

Tillagning av Kokosmums

Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20×30 cm.
Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.

Ingredienser till Kokosmums

* 4 ½ dl strösocker
* ¾ dl florsocker
* 1 äggvita
* 1 ½ dl kallt vatten
* 1 ½ msk gelatinpulver
* 1 ½ dl kokhett vatten

Strössel:

* 4-5 dl kokosflingor
* 1 ½ msk kakao

Recept från http://recepten.se

Relaterade Bakrecept

Bakrecepten, Bullar, Godis - Sötsaker
Postades: maj 22, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

2 kommentarer to “Kokosmums”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)