Recept på Källarfrallor


Dela receptetfacebook Källarfrallor0twitter Källarfrallor0email Källarfrallor

Ett gott brödrecept. Det tar dock 2 dygn att göra – därav ”källar”frallor.

bullar Källarfrallor

Bild från veteran.se

Tillagning av Källarfrallor

Dag 1
1. Smula jästen i en rymlig bunke. Rör ut den i hälften av vattnet. Häll sedan i resten av vattnet, salt, havregryn och mjöl. Rör till en mycket lös deg.
2. Plasta in bunken och ställ den i kylskåp över natten. Nästa morgon har degen jäst ungefär till det dubbla.
Dag 2
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Använd en muffinsplåt eller klicka ut degen på bakplåtspapper. Grädda i cirka 20 minuter tills frallorna börjar få färg. Bullarna är godast nybakade men går också mycket bra att frysa.

Ingredienser till Källarfrallor

Cirka 12 styck.

¼ pkt jäst (12 g)
5 dl kallt vatten
1-2 tsk salt
2 dl havregryn, gärna med fibrer
6 dl vetemjöl

Recept från http://veteran.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: mars 17, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)