Recept på Jordgubbsyoghurtglass


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Jättegod jordgubbsglass som är enkel att göra och utan någon grädde och mörk choklad som gör att den inte blir för ohälsosam.
Tar cirka 15 minuter att baka, sedan ungefär 4 timmar i frysen.

Bild från recepten.se

Tillagning av Jordgubbsyoghurtglass

Vispa ägg och socker.
Mosa jordgubbarna med en gaffel. Blanda ner jordgubbsmoset och den turkiska yoghurten.
Rör till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Häll smeten i en burk med lock och ställ in i frysen i 4 timmar.
Ta ut och rör om ca 2-3 gånger under infrysningstiden så blir iskristallerna mindre.
Låt glassen stå ½ – 1 timme i rumstemperatur innan servering. Stjälp upp den på ett serveringsfat.
Hacka mörk choklad och strö över glassen. (Om man köper en 100 g chokladkaka som är ca 4-5 millimeter tjock är det jättelätt att bara använda en kniv och skära chokladen i små bitar. Om man har en tjock chokladkaka kan man använda en osthyvel och hyvla på sidan så får man flagad choklad istället på ett enkelt sätt.)

Ingredienser Jordgubbsyoghurtglass

Cirka 6-8 portioner.

* 2 ägg
* 3 msk fruktsocker
* 1 tsk vaniljsocker
* 4 dl turkisk yoghurt (10%)
* 225 g jordgubbar (köp gärna frysta)

Garnering:
* 25 g mörk choklad 70%

Recept från http://recepten.se

Relaterade Bakrecept

Efterrätter, Tårtor
Postades: april 12, 2010 - Tags: , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Jordgubbsyoghurtglass”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)