Recept på Jordgubbstårta


Dela receptetfacebook Jordgubbstårta0twitter Jordgubbstårta0email Jordgubbstårta

Mycket gott recept på en somrig jordgubbstårta.

somrig jordgubbstarta Jordgubbstårta

Tillagning av jordgubbstårta

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker så det blir pösigt. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda väl. Häll upp i formen och släta ut till ett jämnt lager. Grädda mitt i ugnen ca 35 min.

Låt tårtbottnen svalna, gör den gärna dagen innan. Skär den sen så det blir 3 tårtbottnar, jämna eventuellt till den översta delen om den blivit ojämn under gräddning.

Blanda 1 dl grädde och 1 msk socker. Vispa grädden. Mosa/skär 1-2 dl jordgubbar i lagom stora bitar. Blanda detta med grädden och bred det på första lagret.

På andra lagret använde jag en färdig vaniljsås. Lade på lagom mycket!

Vispa mera grädde till garneringen! Bred på tårtan på sidorna och ovanpå. Rosta mandelspånen i en torr stekpanna på låg värme och täck tårtans sidor med dem så fort de svalnat. Det går lätt att göra med hjälp av en stekspade eller en slickepott.

Ingredienser till jordgubstårta

Tårtbotten:
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl socker

Fyllning ett:
1 dl grädde
1 msk socker
1-2 dl färska jordgubbar

Fyllning två:
Ekströms Fresta färdiga vaniljsås

Garnering:
1/2 l jordgubbar
3 dl vispgrädde
50 g mandelspån

Relaterade Bakrecept

Tårtor
Postades: augusti 1, 2010 - Tags: ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Jordgubbstårta”

Skriv en kommentar om receptet

(måste anges)

(måste anges)