Recept på Grova baguetter


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Grova baguetter är riktigt gott till soppa. Det är dessutom rätt så nyttigt.

Tillagning av Grova baguetter

  1. Smula jäst i bunke och tillsätt vatten. Rör runt till jästen har löst sig.
  2. Tillsätt rågkross, salt, mjöl och arbeta degen tills den släpper bunken.
  3. Täck med bakduk och låt jäsa 5 timmar.
  4. Ta en bakhandduk och strö mjöl på den för att sedan lägga dit brödet. Skall jäsas uppåt.
  5. Sätt på ugnen på cirka 250 C. Lägg bröd på en plåt med bakpapper. Pensla med vatten och häll på flingsalt och fröna.
  6. Skär en skåra i bröden och grädda i 10 minuter, därefter sprutar du lite vatten på det. Sänk till 200 och grädda i ungefär 20 min till.

Ugnar har olika värmen så observera brödet.

Ingredienser till Grova baguetter

Cirka 6 baguetter

Skär upp med en bra brödkniv!

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: mars 7, 2011 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

En kommentar to “Grova baguetter”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)