Recept på Grekiskt lantbröd


Dela receptetShare on Facebook0Tweet about this on Twitter0Email this to someone

Lantbröd från den grekiska kulturen. Var noga med jäsningen, annars blir brödet inte så luftigt.

Bild från receptcentralen.se

Tillagning av Grekiskt lantbröd

1. Smula ner jästen i en riktigt stor bunke.
2. Häll på vatten. Rör om och tillsätt oljan, salt och honung.
3. Häll i mjölet och arbeta till en fast deg. Det gör man enklast med maskin eller elvispens degkrokar.
4. Låt degen jäsa i 45 minuter under bakduk.
5. Knåda degen igen och låt jäsa i 45 minuter under bakduk.
6. Knåda sedan degen ytterligare en gång och forma till två limpor.
7. Låt jäsa i 1 timme på plåten under bakduk.
8. Sätt ugnen på 275 grader.
9. Grädda långt ner i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg. Tar 10-15 minuter
10. Lägg sedan på folie på limporna och sänk värmen till 200 grader.
11. Gräddas totalt 50 minuter.
12. Ta ut bröden och pensla eller spruta på vatten.

Ingredienser till Grekiskt lantbröd

Cirka 2 portioner.

* 75 g jäst
* 1 ½ msk salt
* 0,8 l ljummet vatten
* 3 msk olivolja
* 1 msk honung
* 1 ½ kg vetemjöl

Recept från http://receptcentralen.se

Relaterade Bakrecept

Bröd
Postades: februari 4, 2010 - Tags: , , ,

Tyckte du receptet smakade gott eller var det för mycket kaffe, choklad, socker eller nåt annat? Vi gillar att du tycker till, skriv gärna en kommentar.

Kommentarer

3 kommentarer to “Grekiskt lantbröd”

Skriv en kommentar om receptet

(required)

(required)